Loyens en Loeff

"Bij ons is het heel belangrijk dat er een ‘securitystempel’ staat op alles wat we afnemen."
Loyens & Loeff is een internationaal advocatenkantoor dat met zo’n 1500 medewerkers, en vestigingen in onder andere Zwitserland en de Benelux, zowel juridisch als fiscaal advies levert. Privacy en security zijn voor hen cruciale aandachtspunten. Nxtapps bouwde voor hen de Transaction Management App.

De Transaction Management App is gebouwd voor het team M&A (Mergers & Acquisitions) binnen Loyens & Loeff. Dit team houdt zich bezig met grote fusies en overnames. Doel van de app is om het de juridische adviseurs makkelijker te maken om hun transacties efficiënt, veilig en klantvriendelijk te beheren. Door een aantal belangrijke processen te digitaliseren, is de status van de transactie te allen tijde duidelijk voor alle stakeholders. Via verschillende typen notificaties worden alle mensen in het team herinnerd aan (urgente) acties. De foutgevoeligheid is enorm afgenomen en, niet onbelangrijk, de hoeveelheid gebruikt papier ook.

 

Secure by design

Dankzij de security expertise kan Nxtapps deze portal ‘secure by design’ opleveren en voorzien van het gewenste securitystempel. Zo bevestigt ook Michel Hartogsveld, IT-directeur bij Loyens.

“Bij ons is het bijvoorbeeld heel belangrijk dat er een ‘securitystempel’ staat op alles wat we afnemen. Datalekken zijn in onze branche een belangrijk aandachtspunt. Een kantoor zoals Loyens & Loeff werkt voor veel internationale, beursgenoteerde ondernemingen. Daar wisselen we grote hoeveelheden gevoelige informatie mee uit. Als die gegevens uitlekken, heeft dat direct impact op onze eigen organisatie. We monitoren dan ook heel veel en doen al het mogelijke om datalekken te voorkomen.”

 

Spanning tussen digitalisering en security

 

De noodzaak voor een strikt securitybeleid wordt volgens Hartogsveld nog groter door de digitalisering van de dienstverlening. “Analyses van big data wringen nog wel eens met compliance. Je analyseert externe data, en dat kunnen bijvoorbeeld gevoelige bedrijfsgegevens of bijzondere persoonsgegevens zijn.”

“Bij alles wat we ontwikkelen, wordt het security- en privacyaspect dan ook zeer zwaar meegewogen”, benadrukt Hartogsveld. Dit is ook de reden dat Loyens & Loeff voor softwareontwikkeling samenwerkt met Nxtapps.

 

 

Meer weten over deze case?

Neem contact op met Rohald Boer
 06 53 11 62 96  |   rohald.boer@nxtapps.nl

Stel ons een vraag